A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Korcsolya - wyw.hu

Tartalom:

korcsolya.wyw.hu

A görkorcsolyázás jelentősége, jellemzése
A görkorcsolyázás jelentősége, jellemzése
http://www.tdke.hu/main/news-2310.html

Az ifjúság bármely testnevelési tevékenységével kapcsolatban a szóban forgó ágazat egészségügyi és nevelési értéke a döntő. Ebből a szempontból a görkorcsolyázást értékeljük legmagasabban, mint az ifjúság számára legmegfelelőbb testnevelési gyakorlatok típusának egyikét. Kedvező élettani, fizikai, kondícionális, koordinációs és pszichikai hátteret fejleszt ki. A görkorcsolyázás főleg szabadtéri sport, melynek nagy előnye, hogy a szervezet ellenállóképessége nagymértékben növelhető.

www.tdke.hu
A korcsolyázás rövid története
A korcsolyázás rövid története
http://www.tdke.hu/main/news-2309.html

A korcsolyázás kialakulásának időpontját nem tudjuk pontosan meghatározni. A régészeti leletek szerint a kezdetek egészen a korai kőkorszakra tehetők, amikor a legnagyobb valószínűség szerint az első korcsolyát a jeges területen való gyors és biztonságosabb mozgás utáni törekvés hozta létre. Természetesen e kezdetleges korcsolyák sem alakjukat, sem anyagukat nézve nem hasonlítottak a mai korcsolyákhoz. Csontból készültek, és általában a rénszarvas, illetve a ló lábszárcsontjait használták éles szélük miatt. Eleinte nem rögzítették a lábukhoz, csak a csont redős érdességén tapadt meg a talpuk, majd a csontot több helyen átfúrva, bőrszíjakkal rögzítették a lábukra. A korcsolyázás kezdetétől a középkorig csupán egy korcsolyát használtak, a másik lábukkal lökték magukat. Egyes források szerint botokkal hajtották magukat...

www.tdke.hu
A magyar korcsolyázósport története
A magyar korcsolyázósport története
http://www.moksz.hu/bemutatkozas.htm

1869. december 2-án a dunaparti Steingassner Kávéházban ült össze dr. Kresz Géza - a budapesti önkéntes mentőszolgálat megalapítója - kezdeményezésére az a kis társaság, melynek célja a "Pesti Korcsolyázó Egylet" megalapítása volt. Még ez év decemberében a városligeti tó partján felépítették azt a kis "fabódét", melyben az egyesületi élet megkezdődhetett. A korcsolyázás megkezdésére, a fagy beálltáig azonban egészen 1870. január 27-ig várni kellett és ezután 1870. január 29-én nyithatták meg első ízben a városligeti jégpályát. A műkorcsolyázás kezdetét 1871. január 6-tól számíthatjuk, amikor az amerikai Jackson Haines - a "műkorcsolyázás atyamestere" mutatta be "csodálatos művészetét". 1872. január 6-7-én újból fellépett és az ő fellépésének köszönhető, hogy a korcsolyázók körében hamarosan tért hódítottak a különféle táncok és a jégpálya valóságos táncteremmé alakult át.

www.moksz.hu
A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai története
A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai története
http://www.tdke.hu/main/news-2365.html

A rövidpályás gyorskorcsolyázás (short track) első hivatalos világbajnokságát 1978-ban rendezték, majd 1988-ban Calgary-ban, a Téli Olimpiai Játékokon szerepelt bemutató számként. A következő olimpián, 1992-ben: Albertville-ben már teljes jogú sportágként szerepelt az olimpiai programban, ahol már magyar versenyzők (Kaszala Tamara és Kun Bálint Tibor) is rajthoz álltak. Így összegezhetnénk a rövidpályás gyorskorcsolyázás szenzációs karrierjét a nemzetközi porondon. Magyarországon 1985-től számítjuk a short track-es "időszámítást", amikor a Magyar Jégsport Szövetség megbízta Martos Györgyöt, a legsikeresebb és legeredményesebb volt nagypályás gyorskorcsolyázót - tizenötszörös magyar bajnokunkat - az új szakág megszervezésével. A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai fejlődését ugyancsak "szenzációs"-nak kell titulálnunk a nemzetközi short track élethez viszonyítva...

www.tdke.hu
A szinkronkorcsolyázásról
A szinkronkorcsolyázásról
http://szinkronkorcsolya.mindenkilapja.hu/

Köszöntelek a honlapomon! Ez a honlap a szinkronkorcsolyáról szól. Ha érdekel ez a sportág, de nem tudod mi a lényege, hol tudnál csatlakozni egy csapathoz itt választ találsz a kérdéseidre. Ha mégsem írj a vendégkönyvbe, és igyekszem segíteni.

szinkronkorcsolya.mindenkilapja.hu
AC Trup Kft.
AC Trup Kft.
http://www.actrup.hu/

Cégünk 1991. novemberében alakult, mint hűtőgépgyártó és forgalmazó vállalkozás. Néhány éve megkeresett bennünket egy fiatal jég hoki rajongó társaság és eldöntöttük épitünk közösen egy műjégpályát. A pálya sikeresen megépült és követte a második és harmadik pálya . Azóta folyamatosan tervezünk és kivitelezünk, úgy mobil mint állandó beton pályákat is. Szállitunk palánkokat, fagyasztó berendezést, (folyadékhűtő) jégfelület kezelőket (Rolba) stb. Szükség esetén a finanszirozásba is be tudunk segiteni, mert felvettük a kapcsolatot lizing cégekkel is. Minden megkeresést szivesen veszünk.

www.actrup.hu
Akciós korcsolya oktatás Budapesten mindenkinek!
Akciós korcsolya oktatás Budapesten mindenkinek!
http://korcsolya-oktatas.hu/

Korcsolya oktatás, kezdőknek, haladóknak, gyerekeken, felnőtteknek, egyénileg vagy csoportban! Helyszíne Budapest összes jégpályája, ideje egyénileg egyeztetve. Az első óra ingyenes és további akciók várnak mindenkire egész évben. Várom jelentkezésed a 0630-790-6596-os telefonszámon vagy érdeklődj Jégre fel elnevezésű honlapomon. Keress ma korizzunk holnap együtt! A csúszás öröme mindenki számára élvezet, most megéri velem korcsolyáznod!

korcsolya-oktatas.hu
Aktivsport webáruház
Aktivsport webáruház
http://www.aktivsport.hu/

Aktivsport webáruház: Sportszerek, sporteszköz, sportfelszerelés. Agreszzív görkorik, Fitnesz görkorcsolyák, Retró korik, Nordic inlinerek, Jégkorcsolyák, hoki felszerelések...

www.aktivsport.hu
Amit a jégtáncról tudni kell...
Amit a jégtáncról tudni kell...
http://www.mtkinfo.hu/index.php?ugras=statikus&statoldal=645&nyelv=0&nyelv=0

A jégtánc egyedisége okán egy kicsit eltér a többi korcsolyázó szakágtól, mert a mûvészi hatásnak, az elõadásnak és a koreográfiának itt a legnagyobb a szerepe.

www.mtkinfo.hu
Oldal leírása
korcsolya.wyw.hu: Korcsolya, korcsolyázás, műkorcsolya, speed skating, szinkronkorcsolya, short track, figure skating, jégtánc, görkorcsolya, gyorskorcsolya, jégcsarnok, szinkronkorcsolyázás, jégpályák.
Gyűjteményünkben 226 válogatott korcsolya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 226 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 37313