Korcsolya, korcsolyázás > Korcsolya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Korcsolya, korcsolyázás > 9 weboldal. Kategória leírása: Korcsolya, korcsolyázás.
Szponzorált linkek
Kislexikon: Korcsolyázás
http://www.kislexikon.hu/korcsolyazas.html

A jégen korcsolyával végzett tovahaladás és mozgás. A korcsolyázás két irányban fejlődött; az északi népeknél mint közlekedési mód a távolkorcsolyázás; az inkább délre fekvő államokban s különösen a városok szűk jégpályáin az ívezésből, tánclépésekből, ugrásokból, forgásokból álló műkorcsolyázás. A távkorcsolyázó versenyekben a legjobb eredményeket a hollandok, skandinávok, kanadaiak és svájciak érték el, mig a műkorcsolyázásban a new-yorkiak és bécsiek az elsők. Azonban e téren a magyarok is előrehaladtak.

Kislexikon: Korcsolyázás
A korcsolyázás rövid története
http://www.tdke.hu/main/news-2309.html

A korcsolyázás kialakulásának időpontját nem tudjuk pontosan meghatározni. A régészeti leletek szerint a kezdetek egészen a korai kőkorszakra tehetők, amikor a legnagyobb valószínűség szerint az első korcsolyát a jeges területen való gyors és biztonságosabb mozgás utáni törekvés hozta létre. Természetesen e kezdetleges korcsolyák sem alakjukat, sem anyagukat nézve nem hasonlítottak a mai korcsolyákhoz. Csontból készültek, és általában a rénszarvas, illetve a ló lábszárcsontjait használták éles szélük miatt. Eleinte nem rögzítették a lábukhoz, csak a csont redős érdességén tapadt meg a talpuk, majd a csontot több helyen átfúrva, bőrszíjakkal rögzítették a lábukra. A korcsolyázás kezdetétől a középkorig csupán egy korcsolyát használtak, a másik lábukkal lökték magukat. Egyes források szerint botokkal hajtották magukat...

A korcsolyázás rövid története
Korcsolyával, fakutyával a Balatonon
http://www.balatontipp.hu/index.php?p=strandok&id=277

A 2009. január közepén kezdődött, majd 19-én felerősödött felmelegedés miatt a jég teljesen alkalmatlanná vált a téli sportokra! Amikor még jó volt a jég, több településeen volt kijelölt korcsolyapálya, vagy szerveztek jeges programot. A jégenjárás szabályai: Ha kellő szilárdságú a jég, ha nem olvad, illetve nem mozog, akkor a Balatonon nappal és kivilágított részen akár este is bárhol lehet korcsolyázni, ha jók a látási viszonyok. Kivételt a kikötő- és veszteglőhelyek területe jelent. Ne távolodjunk el messzire a parttól sem, mert baj esetén nem tudnak segíteni rajtunk. Akik először próbálják a korcsolyázást, vagy ritkán csinálják, különösen óvatosan kezdjék, mert súlyos következménye is lehet egy-egy nagyobb hanyatt esésnek.

Korcsolyával, fakutyával a Balatonon
Korcsolyaszezon a Balatonon
http://www.mozgasvilag.hu/korcsolyaszezon_a_balatonon/?id=78316

A Balaton jege az elmúlt napok mínuszai mellett elérte a biztonságos vastagságot, s a törvényi szabályozás szerint a kikötő- és a veszteglő helyek kivételével bárhol lehet rajta korcsolyázni, ha nem olvad, vagy nem mozog. Biztonságot azonban az önkormányzatok által kijelölt pályák adhatnak, s ezeken a helyeken forró tea, forralt bor, büfé, és szervezett programok is várják a korcsolyázókat. A Balatoni Regionális Marketingigazgatóság egybegyűjtötte a kijelölt korcsolyapályákat

Korcsolyaszezon a Balatonon
Kincskeresés, minihoki, fakutya...
http://www.origo.hu/programajanlo/20080103-itt-a-tel-turak-szankozas-sizes-k ...

Kincskeresés, minihoki, fakutya - téli örömök a hóban. Menjünk a hétvégén a Balatonra! Ez a mondat sokszor elhangzik nyáron, és most végre mondhatjuk télen is, ugyanis a legutolsó hírek szerint a Balaton jege Siófoknál már elég vastag ahhoz, hogy elbírjon bennünket. A Balatoni Vízirendészet folyamatosan ellenőrzi a jég vastagságát, így érdemes figyelni az éppen aktuális tudósításokat. A Velencei-tónál is alkalmunk nyílik korcsolyázni, az agárdi Pop-strand zenével és melegedővel várja a kirándulókat hétvégén. Igazi fakutyát azonban, olyat, amit nagyanyáink használtak a jégen, csupán Siófokon lehet bérelni.

Kincskeresés, minihoki, fakutya...
Téli Programok Tihanyban
http://www.tihanyinfo.com/Tihany/Kirandulas_turazas_Tihanyban/Korcsolyazas_B ...

Tihany télen is várja a kirándulni, kikapcsolódni vágyókat. Igaz, más arcát mutatja meg az ide érkezőknek, de unalmasnak nem mondható. Ha szerencsés időben érkeznek, lehet korcsolyázni a tihanyi Belső-tavon, de akár a Balatonon is. Lehet fakutyázni, jégkorongozni csapatokba verődve, jégvitorlázni, igaz ez némi felkészülést igényel.

Téli Programok Tihanyban
Jégre fel!
http://www.nlcafe.hu/szorakozzunk/20051220/jegre_fel/

Ha azt mondom téli sport, elsõre biztosan mindenkinek a síelés jut az eszébe. Pedig Budapesten már egyre több hangulatos koripálya várja a mozgás szerelmeseit. Nézzük hát, vajon hol milyen szolgáltatásokkal várják a fővárosban a korcsolyázni vágyókat.

Jégre fel!
Sportolásra kijelölt helyek a Balaton jegén
http://www.geographic.hu/index.php?act=napi&rov=3&id=12730

A nagy érdeklődére tekintettel a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata közölte a korcsolyázásra kijelölt helyek listáját. A Magyar Turizmus Zrt-től kapott tájékoztatás alapján közöljük, hogy a Balatonon az alábbi településeken, jelöltek ki sportolásra, szórakozásra alkalmas terülteket a Balaton jegén.

Sportolásra kijelölt helyek a Balaton jegén
Fit-Way: Korcsolyázás és egészség
http://www.fitway.hu/index.php?module=e_m_all&tid=38

Fittségünk, egészségünk szempontjából a korcsolyázás rendkívül jó hatással bír. A korcsolyázás fokozza a stresszel szembeni ellenálló-képességünket egyrészt azzal, hogy a szabad levegőn végzett intenzív testmozgás serkenti a vérkeringést, a légzőrendszert és az immunrendszert, másrészt emlékezetes élményt, társas kikapcsolódást nyújt. Ha a kezdeti tapasztalatok és a jótékony utóhatások rendszeres korcsolyázásra ösztökélnek és fokozatosan haladunk mind a terhelés, mind a technikai elemek elsajátítása tekintetében, akkor edzettebbé és egészségesebbek válhatunk a korcsolyázással.

Fit-Way: Korcsolyázás és egészség
Hirdetések
Oldal leírása
korcsolya.wyw.hu: Korcsolya, korcsolyázás, műkorcsolya, speed skating, szinkronkorcsolya, short track, figure skating, jégtánc, görkorcsolya, gyorskorcsolya, jégcsarnok, szinkronkorcsolyázás, jégpályák.
Gyűjteményünkben 210 válogatott korcsolya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 210 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 32745