Kiemelkedő korcsolyázók > Korcsolya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Kiemelkedő korcsolyázók > 16 weboldal. Kategória leírása: Kiemelkedő korcsolyázók.
Szponzorált linkek
Wikipédia: Knoch Viktor
http://hu.wikipedia.org/wiki/Knoch_Viktor

Knoch Viktor (Pécs, 1989. december 12.) olimpiai 5. helyezett gyorskorcsolyázó. A 2006. évi téli olimpiai játékokon hatalmas meglepetésre a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1500 méteres számában kitűnő versenyzéssel a döntőbe jutott, és végül az 5. helyen végzett. Ezzel 26 év óta a legjobb magyar eredményt érte el a téli olimpiák történetében.

Wikipédia: Knoch Viktor
Kronberger Lili
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kronberger_Lily

Kronberger Lily vagy Kronberger Lili (Budapest, 1890. november 12. – Budapest, 1974. május 21.) a női műkorcsolyázás magyar úttörője. Budapesten született zsidó családban. A magyar sport első világbajnoka. Az első nők egyike volt, aki a műkorcsolyázásra adta a fejét. Eleinte a férfiakkal kellett versenyeznie. Az első két világbajnoki versenyén 1906 és 1907-ben bronzérmét nyert, a sziléziai Troppauban (ma Opava) először lett világbajnok, ezt a címet háromszor védte meg Budapesten, Berlinben és Bécsben.

Kronberger Lili
Jevgenyij Viktorovics Pljuscsenko
http://hu.wikipedia.org/wiki/Evgeni_Plushenko

Jevgenyij Viktorovics Pljuscsenko (Habarovszk, 1982. november 3.) orosz műkorcsolyázó, hétszeres orosz bajnok, ötszörös Európa-bajnok, háromszoros világbajnok műkorcsolyázó, a torinói téli olimpia aranyérmese. Beceneve Zsenya. Vasutas családban született a szibériai Habarovszkban. Édesanyja négyéves korában küldte először a jégre. Fiatal kora ellenére olyan keményen dolgozott, ami szinte a tűrőképesség határát súrolta. 12 évesen már az összes tripla ugrást meg tudta csinálni, az első négyfordulatos ugrását 14 évesen mutatta be. De olyat akart mutatni, amire senki más nem képes. Így kezdte gyakorolni azt a híres Biellmann–piruettet, ami sokáig a védjegye volt. Pljuscsenko 2006-ban a torinói olimpián olimpiai bajnok lett, ezzel megkoronázta pályafutását. Az olimpia után több versenyen nem indult, azóta fellépéseket vállal. A versenyzés mellett a tanulásra is gondolt fordított. A Lesgaft Academy hallgatójaként edzői végzettséget szerzett.

Jevgenyij Viktorovics Pljuscsenko
Katarina Witt
http://www.katarina.de/

Katarina Witt kétszeres olimpiai bajnok német műkorcsolyázónő személyes weboldala.

Katarina Witt
Pavuk Viktória
http://pavukviktoria.freeweb.hu/

Pavuk Viktória hivatalos honlapja. Született: Budapest, 1985.12.30

Pavuk Viktória
Sebestyén Júlia
http://sebestyenjulia.com/

Az első magyar női Európa-bajnok műkorcsolyázó, nyolcszoros felnőtt magyar bajnok hivatalos honlapja.

Sebestyén Júlia
Miklós Sándor - jégkorongozó
http://hu.wikipedia.org/wiki/Mikl%C3%B3s_S%C3%A1ndor_(j%C3%A9gkorongoz%C3%B3)

Miklós Sándor (Budapest, 1915. március 5. - 1981.) magyar, válogatott jégkorong játékos (csatár). Az 1930-as évektől a Második világháborúig Európa legjobb jégkorongozói között tartották számon. Emléke iránti tiszteletből alapították 1990-ben a Miklós Kupát, amit a magyar bajnokság legtechnikásabb játékosának adnak át a bajnoki szezon végén.

Miklós Sándor - jégkorongozó
Vedres Mátyás
http://hu.wikipedia.org/wiki/Vedres_M%C3%A1ty%C3%A1s

Vedres Mátyás (Budapest, 1943. április 18. - 2009. május 23.) egykori jégkorongozó és labdarúgó, az UTE jégkorong szakosztályának kapusedzője. Pályafutását focikapusként kezdte az Újpest ificsapatában, majd 1959-tól az UTE jégkorong szakosztályában látta el a hálóőr szerepét. Az Újpest Dózsával összesen hatszor nyerte meg az országos jégkorong bajnokságot, és ötször a Magyar Kupát. Vedres volt az első kapus a magyar bajnokságban, aki kapusmaszkban védett. A maszkot Pozsonyban csináltatta, miután megelégelte folyamatos fejsérüléseit, összesen 44-szer műtötték az arcát.

Vedres Mátyás
Terták Elemér dr. (Tardonfalvy Elemér)
http://www.mob.hu/engine.aspx?page=MOB_bajnokaink_olimpiai&spid=26227

Terták Elemér (Budapest, 1918. november 2. – Budapest, 1999. július 8.) műkorcsolyázó, sportvezető. 1926-tól a Budapesti Korcsolyázó Egylet műkorcsolyázója volt. Egyéni műkorcsolyázásban ért el jelentős eredményeket. 1934-től szerepelt a magyar válogatottban.

Terták Elemér dr. (Tardonfalvy Elemér)
Wikipédia: Huszár Erika
http://hu.wikipedia.org/wiki/Husz%C3%A1r_Erika

Huszár Erika (Jászberény, 1983. november 22.) rövidpályás gyorskorcsolyázó. A 2006. évi téli olimpiai játékokon negyedik lett az 1500 méteres számban. Ezzel 26 év után a legjobb eredményt érte el magyar sportolóként téli olimpián.

Wikipédia: Huszár Erika
Király Ede
http://hu.wikipedia.org/wiki/Kir%C3%A1ly_Ede

Király Ede (Budapest, 1926. február 21. - Ontario, Kanada, 2009. augusztus 10.) olimpiai ezüstérmes, világbajnok műkorcsolyázó, mérnök, edző. 1940-től 1949-ig a BKE (Budapesti Korcsolyázó Egylet) versenyzője volt. 1944-től 1949-ig szerepelt a magyar válogatottban. A sportág kiemelkedő magyar képviselője, nagy világversenyen, illetve Európa-bajnokságon összesen tizenhárom érmet nyert. Egyéniben és klubtársával, Kékessy Andreával párosban is ért el eredményeket. Az 1948. évi olimpián párosban ők nyerték Magyarország első – és 1980-ig egyetlen – téli olimpiai ezüstérmét.

Király Ede
Pajor Kornél - Gyorskorcsolyázó
http://hu.wikipedia.org/wiki/Pajor_Korn%C3%A9l

Pajor Kornél (Budapest, 1923. július 1.) világbajnok gyorskorcsolyázó. 1941-től a BKE (Budapesti Korcsolyázó Egylet) gyorskorcsolyázója volt. 1942-től a Budapesti Haladás Kerékpár Egyletben kerékpározott is, de kiemelkedő eredményeket gyorskorcsolyázásban ért el. 1949-ben 5000 és 10 000 méteren is világcsúcstartó volt. Ebben az évben a davosi Európa-bajnokságon bronzérmet, az oslói világbajnokságon aranyérmet nyert. A magyar gyorskorcsolyázás történetének ez az első – és máig egyetlen – világbajnoki aranyérme.

Pajor Kornél - Gyorskorcsolyázó
Méray-Horváth Zsófia
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C3%A9ray-Horv%C3%A1th_Zs%C3%B3fia

Méray-Horváth Zsófia, külföldön Opika von Méray Horváth név alatt ismert, (Arad, 1889. december 30. – Budapest, 1977. április 25.) magyar műkorcsolyázó, háromszoros világbajnok. Erdélyben, Aradon született. A Budapesti Korcsolyázó Egylet (BKE) színeiben versenyzett. Kronberger Lily után a magyar női világbajnoki fölény második és sajnos utolsó láncszeme.

Méray-Horváth Zsófia
Műkorcsolya- és jégtáncvilágbajnokok listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/M%C5%B1korcsolya-_%C3%A9s_j%C3%A9gt%C3%A1ncvil% ...

Az alábbi táblázatok a műkorcsolya és a jégtánc világbajnokait sorolja fel. Először csak férfiaknak rendeztek világbajnokságot, de rövidesen a nők, majd a párosok is bekapcsolódhattak a küzdelmekbe. A jégtáncosok számára csak 1952-ben kezdődött a sorozat.

Műkorcsolya- és jégtáncvilágbajnokok listája
Korcsolya kuckó
http://szigetigabo.freeweb.hu/korcsolya.html

Korcsolya kuckó - Magyar korcsolyázók - Eredmények, képek, információk.

Korcsolya kuckó
Hirdetések
Előző lap [1] 2 Következő lap
Oldal leírása
korcsolya.wyw.hu: Korcsolya, korcsolyázás, műkorcsolya, speed skating, szinkronkorcsolya, short track, figure skating, jégtánc, görkorcsolya, gyorskorcsolya, jégcsarnok, szinkronkorcsolyázás, jégpályák.
Gyűjteményünkben 210 válogatott korcsolya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 210 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 32745