Hírek, cikkek > Korcsolya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Hírek, cikkek > 15 weboldal. Kategória leírása: Hírek, cikkek
Szponzorált linkek
Görkorcsolyapálya épül Tatabányán
http://www.tatabanyainfo.hu/main/news-3096.html

Miután a város fiatal görkorcsolyásai a sportág hazai élvonalába tartoznak, évek óta napirenden van egy nemzetközi versenyek megtartására is alkalmas városi pálya megépítése - mondta Bencsik János, a megyeszékhely polgármestere. A létesítmény kialakítására Óvárosban, az Olimpikon úti műfüves labdarúgópálya szomszédságában kerül sor. A korábban meglehetősen elhanyagolt, bányászat által roncsolt területen jelentős városfejlesztési beruházások történtek, illetve vannak folyamatban.

Görkorcsolyapálya épül Tatabányán
Próbálta már görkorcsolyával?
http://www.patikamagazin.hu/index.php?cikk=7769

A görkorcsolyázás nem csupán a gyerekek sportja, egyre többen kipróbálják, sikerrel. Akadnak, akik kikapcsolódásként, de olyanok is, akik kimondottan közlekedési eszközként használják. A fitneszrajongóknak is kiváló lehetőséget nyújt a kerekes cipő, hogy edzésprogramjukba új színt vigyenek. Lényeges, hogy sok más sporttal ellentétben a görkorinál szinte minimális az ízületek és csontok megterhelése. Aki fogyni vágyik, de irtózik attól, hogy komolyabban sportoljon, annak ideális eszköz lehet a súlyvesztéshez a göri (és persze a bicikli is). Egy egészen jó darab is olcsón beszerezhető valamelyik sportbizományiban, és a kiegészítők sem megfizethetetlenek. Ami nagyon jó, ha van a görkorcsolya mellé, az egy göri-partner. Ketten vidámabb, érdekesebb, és nem annyira fárasztó.

Próbálta már görkorcsolyával?
Korcsolya élesben
http://www.extrem.hu/cikk/extrem.hu/3281

Jól megélezett korcsolyával élmény a csúszás, míg az élezetlen, vagy rosszul élezett korival kész szenvedés jégre menni. A korcsolyázást az első alkalom után vagy megszereti valaki, vagy örökre megutálja. Mert, az első alkalommal sokszor nem arra megy az ember lába, amerre tervezte. Ugyanis, ha valaki egy kicsit is meglöki a kezdő korist, akkor annyi az egyensúlyának. Vagy, ha meg kell állni, akkor csak sebessége lelassulásában bízhat, a hoki fék távoli álom. Ha pedig kerülni kell valakit, akkor "na, majd én megmutatom" jöhet a koszorú. Igen, ám, de az ember egyik lába jobbra, a másik balra csúszik, és a koris máris elterül. Pedig, a profik milyen egyszerűen is emelik egymás elé/mellé a lábukat, és olyan szép, ívesen fordulnak. Valamikor én is így kezdtem. De, a lényeg: a sok esésnek az életlen kori is oka lehet ugyanúgy, mint a rosszul megélezett. A Városligeti Műjégpálya egyik köszörűs műhelyében jártunk, ahol Módos László avatott minket a jól élezett korcsolya titkaiba.

Korcsolya élesben
EB után, a bécsi VB-én a berényi korisok
http://jaszberenyonline.hu/node/2116

Vasárnap este befejeződött Bécsben a rövidpályás gyorskorcsolya világbajnokság. A torinói Európa Bajnokságon kitűnően szereplő magyar – köztük három jászberényi – versenyzők, nem kerültek ugyan dobogóra de, ezúttal is kitettek magukért. A magyarok összességében várakozásokon felül szerepelte az osztrák fővárosban rendezett VB-én. A magyar női váltó a vb-k történetében először állhatott rajthoz – a világranglista alapján – és egyből hatodik helyen végzett a stafétában. Ez a 6. hely természetesen, minden idők legjobb magyar helyezése a vb-ken. Huszár Erika remekelt 500 m-en is, hiszen nyolcadik helye, szintén minden idők legjobb női egyéni szereplése. Li Ho Szuk (Korea) és Vang Meng (Kína) mindenképpen a VB hőse, Knoch Viktor pedig a nagy vesztese, hiszen 1500 m-en kicsúszott és kisebb agyrázkódást szenvedett, de szerencsére már jól van.

EB után, a bécsi VB-én a berényi korisok
Jeges legjobbjainkat köszöntötték
http://jaszberenyonline.hu/sport/jegsport/jeges_legjobbjainkat_koeszoentoett ...

Ma délután köszöntötték a januári torinói rövidpályás gyorskorcsolya Európa bajnokságon kiemelkedően szereplő jászberényi sportolókat, illetve a felkészülésüket segítő szakembereket. A Déryné Művelődési Központ nagyterme bensőséges ünnepségnek adott helyet. Olyan tekintetben mindenképpen, hogy a versenyzőkön és segítőiken, illetve a családtagokon kívül csak a város vezetésének néhány prominens alakja, valamint a sajtó munkatársai voltak a meghívottak listáján. És persze itt voltak a főszereplők: Huszár Erika és Darázs Rózsa, akik Heidum Bernadett és Keszler Andrea társaságában sporttörténelmet írtak a torinói Európa-bajnokságon. Rövidpályás gyorskorcsolyában ugyanis magyar kvartett a sportág történetében először szerzett aranyérmet a kontinens viadal 3000 m-es váltó számában.

Jeges legjobbjainkat köszöntötték
Huszár Erika bronzérmes!
http://jaszberenyonline.hu/node/773

Huszár Erika 3. lett a rövidpályás Európa Bajnokságon Torinóban, az 500 m-es távon. Az aranyérmet a hazaiak üdvöskéje Fontana, az ezüstöt pedig, a bolgár Radanova szerezte meg. Darázs Rózsa 6. lett ebben a versenyszámban, mintahogy bátyja Darázs Péter is 6.-ként ért célba. Knock Viktor viszont remekelt, hiszen az 500 m-en ezüstérmet, az 1500 m-es távon pedig bronzérmet szerzett. Jó hír, hogy váltónik - a hölgyek és a fiúk is - szintén a döntőben vannak.

Huszár Erika bronzérmes!
Magyar könnyek a szinkronkorcsolya-vb-n
http://www.origo.hu/sport/egyeb/teli/20080328-magyar-konnyek-a-szinkronkorcs ...

A Papp László Budapest Sportarénában pénteken élénk érdeklődés előtt kezdődött meg a szinkronkorcsolyázók világbajnoksága. A rövid program után a svédek címvédő egyes számú csapata vezet, a magyar együttes a tizennegyedik helyen áll. A korcsolyasport legfiatalabb szakágát képező szinkronkorcsolyázásban tizenhat fős csapatok mutatnak be rövid programot és kűrt, ahogyan azt a műkorcsolyázásban is megszokhattuk. A szakágban éppen a svédek, a finnek, a kanadaiak, továbbá az amerikaiak viszik a prímet, s ők, valamint az oroszok az előző évi vb eredményi alapján idén két csapatot indíthatnak a világbajnokságon.

Magyar könnyek a szinkronkorcsolya-vb-n
Intersport Jégpálya Veszprém
http://www.veszprem.net/?fomenu=hirek&almenu=&page=content&content_id=0&hir_ ...

Örömmel jelentjük be, hogy az Intersport valóra váltotta Veszprém lakosainak és a környékbeli sportbarátok álmát, az Intersport téli rendezvénysorozatának az egyik állomáshelyeként, jégpályát épített a téli sport szerelmeseinek. Nyitás 2009. október 23-án!

Intersport Jégpálya Veszprém
Világbajnokok olimpia előtt
http://tv.eurosport.hu/figureskating/story_sto1893513.shtml

Jövőre téli olimpia van, ennek fényében az idei műkorcsolya és jégtánc világbajnokság egy kicsit talán érdekesebb volt, mint a korábbi három, abból a szempontból, hogy nagyrészt itt dőlt el (egészen pontosan Los Angelesben), hogy jövőre melyik nemzet hány résztvevővel nevezhet majd az ötkarikás játékokra. Nem lehet azt állítani, hogy a pontozók egyetlen országot favorizáltak volna, igazságosan jutott egy-egy arany a németeknek (Aljona Savchenko-Robin Szolkowy páros), amerikaiaknak (Evan Lysacek, férfi egyéni), oroszoknak (Oksana Domnina-Maxim Shabalin, jégtánc) és a koreaiaknak (Yu-Na Kim, női egyéni)...

Világbajnokok olimpia előtt
Újra van jégpálya Jászberényben
http://www.digitalcity.hu/digitalcity/news/newsheading.jsp?dom=AAAAMSCV&prt= ...

Régi vágya teljesült a jászberényieknek, ismét van műjégpálya a városban. Szerdán délelőtt már sok diák, de az felnőttek képviselői kipróbálták milyen is a jég. A főiskola udvarán tartott megnyitó ünnepségen a jeges sportok képviselői, vezetői is ott voltak, s nosztalgiázva szó esett az 1977-es pályaavatóról is. A hűtőgépgyári pálya 2001 februárjában zárta be kapuit, s utána már nem lehetett újraindítani rossz műszaki állapota miatt. Barkó Endre, a SZIE ABK dékánja bevezetőjében elmondta, sok lelkes ember támogatása és egyéves munka eredménye, hogy az új műjégpálya elkészült, s a próbaüzem elkezdődhetett.

Újra van jégpálya Jászberényben
Torino 2006 - Gyorskorcsolya
http://adriaitenger.hu/article125.html

Huszár Erika videóbírói döntés után bejutott a legjobb 16 közé a rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres számában a torinói téli olimpián. Az 1500-on előkelő negyedik, 500-on 13. helyen végző magyar versenyző viszonylag könnyű csoportba került az 500-on 12. amerikai Kim Hyo Jung, a fehérorosz Julija Elszakova és a német Ajka Klein mellé. Huszár jól tartotta pozícióját, ám a futam közepén, amikor a másodikról szeretett volna feljönni az első helyre, német riválisa meglökte, és utána hiába kapaszkodott, harmadikként haladt át a célvonalon. A videóbíró tízperces lassítgatás után hozta meg azt a döntést, hogy a németet kizárja, és Huszár, valamint a dél-koreaiból lett amerikai mehet tovább...

Torino 2006 - Gyorskorcsolya
Edvin Marton Torinóban
http://adriaitenger.hu/article124.html

Edvin Marton duplázott a XX. Téli Olimpián, Torinóban. A világhírű magyar hegedűművész ugyan nem vesz részt a játékokon, de kitűnő zenéjére táncolva eddig két aranyérmet szereztek az oroszok a műkorcsolya versenyeken. Marton zenéjére a párosok mezőnyében Tatjana Totmjanyina és Makszim Marinyin, míg a férfiak között Jevgenyij Pljusenko aratott diadalt.

Edvin Marton Torinóban
Vancouver rendezi a 2010-es téli olimpiát
http://www.origo.hu/sport/20030702teli.html

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) prágai 115. ülésszakán eldőlt, hogy a kanadai Vancouver adhat otthont a 21. téli játékoknak 2010-ben. A kanadai város a dél-koreai Pjongcsang és az ausztriai Salzburg előtt győzött. Az észak-amerikai országban eddig egyszer, Calgaryban rendeztek téli seregszemlét 1988-ban.

Vancouver rendezi a 2010-es téli olimpiát
Sikamlós üzlet a jégpálya
http://www.fn.hu/uzlet/20051114/sikamlos_uzlet_jegpalya/

Nem kifizetődő Magyarországon az önkormányzati műjégpályák üzemeltetése. Pedig a kereslet óriási, a pályák gyakran telt házzal működnek. A magánszektor ellenben képes nyereségesen szolgáltatni...Magyarországon három cég fogalakozik jégpályák építésével, üzemeltetésével, más tevékenységekhez kapcsolódva. Évente egy-két pályát építünk – nyilatkozta a FigyelőNetnek Bálint Árpád, az AC Trup Kft, a West End tetőpályájának építésénél is közreműködött cég ügyvezetője. A piac az utóbbi három évben enyhén felfelé ívelő tendenciát mutat, a kis alapterületűnek számító négyszáz négyzetméteres pályákra, főleg vidékről érkeznek megrendelések – tette hozzá.

Sikamlós üzlet a jégpálya
Csakahoki.hu hírportál
http://www.csakahoki.hu

A hoki nem szubkultúra, a hoki mindenkié! Célunk, hogy Magyarország első számú jégkorong hírforrásává váljunk. Mindenről írunk, ami egy kicsit is kapcsolódik a jégkorong sporthoz, érdekességekről, eredményekről és sztorikról az EBEL, KHL, NHL, SHL, DEL és MOL hoki ligákból. Nálunk mindent megtalálsz, amit tudni akarsz a magyar illetve a nemzetközi jégkorongról, de még nem merted megkérdezni. Most se tedd csak olvasd el oldalunkon, érteni fogod!

Csakahoki.hu hírportál
Hirdetések
Oldal leírása
korcsolya.wyw.hu: Korcsolya, korcsolyázás, műkorcsolya, speed skating, szinkronkorcsolya, short track, figure skating, jégtánc, görkorcsolya, gyorskorcsolya, jégcsarnok, szinkronkorcsolyázás, jégpályák.
Gyűjteményünkben 210 válogatott korcsolya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 210 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 32745