Gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya > Korcsolya - wyw.hu

Tartalom:
Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya > 11 weboldal. Kategória leírása: Gyorskorcsolya, szövetségek, nagypályás gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, short track, speed skating.

korcsolya.wyw.hu Rendezés: PageRank szerint | Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Wikipédia: Rövidpályás gyorskorcsolya
Wikipédia: Rövidpályás gyorskorcsolya
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6vidp%C3%A1ly%C3%A1s_gyorskorcsolya

A rövidpályás gyorskorcsolya (általánosan használt angol elnevezéssel shorttrack) téli olimpiai sportág, a gyorskorcsolya egyik szakága. A sportágat általában az egyébként jégkorong céljára használt jégpálya közepén, egy 111,12 méter hosszú, bójákkal jelölt oválpályán űzik. A pályán a gyorskorcsolyában megszokott pályafelfestés, ebből következően a szabályozott pályaváltás hiányzik, a versenyzők egymást előzve próbálnak a legjobb pozícióba kerülni, így a verseny leginkább egy pályakerékpáros futamra emlékeztet. A sportág első pillanatra feltűnő jellegzetessége, hogy a versenyzők a kanyarokban élesen bedőlnek, annyira, hogy a kezüket a jégre helyezve akadályozzák meg a kicsúszásukat. A Torinói Téli Olimpiai Játékokon az 1500 méteres távokon Huszár Erika a 4., Knoch Viktor az 5. helyen végzett. Sikerüknek köszönhetően 1948 óta első alkalommal fordult elő, hogy két magyar versenyző is pontszerző helyen végzett téli olimpián.

hu.wikipedia.org
KDSE - Szombathely
KDSE - Szombathely
http://kdse.freeweb.hu/

Korcsolyázó Diáksport Egyesület Gyorskorcsolya szakosztálya - Szombathely.

kdse.freeweb.hu
KDE - Szeged
KDE - Szeged
http://www.kdeszeged.hu/

Korcsolyázó Diáksport Egyesület - Szeged - honlapja. Egyesületünk a Korcsolyázó Diáksport Egyesület 2004. nyarán alakult meg, már több éve rendszeresen korcsolyázó gyerekekből. Jelenleg egy görkorcsolya, egy gyorskorcsolya, és egy rövidpályás-gyorskorcsolya szakággal működünk. A szakmai munkát Hunyady Emese gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok, Timo Jarvinen (a Finn válogatott edzője),Lavner Endre (a KDE vezetőedzője) és Molnár Péter (a KDE utánpótlás edzője) irányítja.

www.kdeszeged.hu
Speed Skating Hungary
Speed Skating Hungary
http://speedskate.freeweb.hu/

Nagypályás Gyorskorcsolya Honlap. - Speed Skating Hungary

speedskate.freeweb.hu
Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület
Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület
http://www.tdke.hu/

A TDKE 1992. június 6-tól hivatalosan bejegyzett egyesület, gyorskorcsolyázó és gyorsasági görkorcsolyázó szakosztályokkal. Az ezt megelőző években mint iskolai diáksportkör ismerkedett először a rövidpályás gyorskorcsolyázás, majd a nagypályás gyorskorcsolyázás és végül a gyorsasági görkorcsolyázás versenysportággal. Az elmúlt tíz évben az egyesület országosan az egyik legtöbb versenyzőt nevelő egyesületté fejlődött: korosztályos válogatottakat adott mindhárom sportágnak. Nemzetközi versenyeken indultak versenyzői, és a versenyekre szóló meghívók nagy száma is jelzi, hogy jó hírnevet vívott ki magának.

www.tdke.hu
A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai története
A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai története
http://www.tdke.hu/main/news-2365.html

A rövidpályás gyorskorcsolyázás (short track) első hivatalos világbajnokságát 1978-ban rendezték, majd 1988-ban Calgary-ban, a Téli Olimpiai Játékokon szerepelt bemutató számként. A következő olimpián, 1992-ben: Albertville-ben már teljes jogú sportágként szerepelt az olimpiai programban, ahol már magyar versenyzők (Kaszala Tamara és Kun Bálint Tibor) is rajthoz álltak. Így összegezhetnénk a rövidpályás gyorskorcsolyázás szenzációs karrierjét a nemzetközi porondon. Magyarországon 1985-től számítjuk a short track-es "időszámítást", amikor a Magyar Jégsport Szövetség megbízta Martos Györgyöt, a legsikeresebb és legeredményesebb volt nagypályás gyorskorcsolyázót - tizenötszörös magyar bajnokunkat - az új szakág megszervezésével. A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai fejlődését ugyancsak "szenzációs"-nak kell titulálnunk a nemzetközi short track élethez viszonyítva...

www.tdke.hu
Mi is az a Short Track Speed Skating?
Mi is az a Short Track Speed Skating?
http://www.tdke.hu/main/news-2303.html

A verseny jégkorongpályán zajlik, csoportos indításokkal, kieséses rendszerben. A futamok első, második, néha harmadik helyezettjei tovább küzdenek egymással a döntőbe jutásért, illetve a bajnoki címért. A vesenykiírás több távot tartalmazhat. Az egyes távok helyezési eredményeit összeadják. A versenypálya védelme (a palánkok szivacsvédelme), valamint az egyéni védősisak, kesztyű, sípcsont és térdvédő használata kötelező!

www.tdke.hu
Short Track minősítési szabályzat
Short Track minősítési szabályzat
http://www.tdke.hu/main/news-2364.html

Sportminősítést megszerezni csak a szakágazat versenynaptárában szereplő hazai vagy külföldi versenyeken lehet a hivatalos versenyjegyzőkönyvekben szereplő eredmények alapján, melynek a szintkövetelményei az oldalon olvashatóak.

www.tdke.hu
MTK - Gyorskorcsolya szakosztály
MTK - Gyorskorcsolya szakosztály
http://www.mtkinfo.hu/index.php?ugras=statikus&statoldal=644&nyelv=0&nyelv=0

MTK - Gyorskorcsolya szakosztály. Edzõ: Blednik László. Sokan azt hiszik, az MTK csak az utóbbi esztendõkben jegyezte el magát a jég szerelmeseivel. Hiszen többnyire csak annyit ismernek a sportkedvelõk, hogy amikor 1983-ban a Volán korcsolya helyett útilaput kötött a gyorskorcsolyázói talpára, az MTK-VM átvette a szakosztályt, s ezzel kihúzta a bajból az egész sportágat. A múltról már sokkal kevesebbet tudnak. Nevezetesen arról, hogy a felszabadulást követõ esztendõkben az MTK-nál és jogelõdjeinél sokat tettek ezért a sportágért. A gyorskorcsolya sport mellett - ha rövid ideig is -, a mûkorcsolyázók is otthonra leltek a klubnál...

www.mtkinfo.hu
Rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokok listája
Rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokok listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6vidp%C3%A1ly%C3%A1s_gyorskorcsoly%C3%A1z ...

Az alábbiakban a rövidpályás gyorskorcsolyázás olimpiai bajnokait ismertetjük. A rövidpályás gyorskorcsolya 1992 óta szerepel a téli olimpiai játékok műsorán.

hu.wikipedia.org
Szegedi Korcsolyázó Egyesület
Szegedi Korcsolyázó Egyesület
http://www.gyorskorcsolya-szeged.hu/

SZKE - Szegedi Korcsolyázó Egyesület honlapja. Hírek, információk, versenyek, eredmények.

www.gyorskorcsolya-szeged.hu
Oldal leírása
korcsolya.wyw.hu: Korcsolya, korcsolyázás, műkorcsolya, speed skating, szinkronkorcsolya, short track, figure skating, jégtánc, görkorcsolya, gyorskorcsolya, jégcsarnok, szinkronkorcsolyázás, jégpályák.
Gyűjteményünkben 226 válogatott korcsolya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 226 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 37313