Gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya > Korcsolya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya > 11 weboldal. Kategória leírása: Gyorskorcsolya, szövetségek, nagypályás gyorskorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, short track, speed skating.
Szponzorált linkek
Wikipédia: Rövidpályás gyorskorcsolya
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6vidp%C3%A1ly%C3%A1s_gyorskorcsolya

A rövidpályás gyorskorcsolya (általánosan használt angol elnevezéssel shorttrack) téli olimpiai sportág, a gyorskorcsolya egyik szakága. A sportágat általában az egyébként jégkorong céljára használt jégpálya közepén, egy 111,12 méter hosszú, bójákkal jelölt oválpályán űzik. A pályán a gyorskorcsolyában megszokott pályafelfestés, ebből következően a szabályozott pályaváltás hiányzik, a versenyzők egymást előzve próbálnak a legjobb pozícióba kerülni, így a verseny leginkább egy pályakerékpáros futamra emlékeztet. A sportág első pillanatra feltűnő jellegzetessége, hogy a versenyzők a kanyarokban élesen bedőlnek, annyira, hogy a kezüket a jégre helyezve akadályozzák meg a kicsúszásukat. A Torinói Téli Olimpiai Játékokon az 1500 méteres távokon Huszár Erika a 4., Knoch Viktor az 5. helyen végzett. Sikerüknek köszönhetően 1948 óta első alkalommal fordult elő, hogy két magyar versenyző is pontszerző helyen végzett téli olimpián.

Wikipédia: Rövidpályás gyorskorcsolya
KDSE - Szombathely
http://kdse.freeweb.hu/

Korcsolyázó Diáksport Egyesület Gyorskorcsolya szakosztálya - Szombathely.

KDSE - Szombathely
KDE - Szeged
http://www.kdeszeged.hu/

Korcsolyázó Diáksport Egyesület - Szeged - honlapja. Egyesületünk a Korcsolyázó Diáksport Egyesület 2004. nyarán alakult meg, már több éve rendszeresen korcsolyázó gyerekekből. Jelenleg egy görkorcsolya, egy gyorskorcsolya, és egy rövidpályás-gyorskorcsolya szakággal működünk. A szakmai munkát Hunyady Emese gyorskorcsolyázó olimpiai bajnok, Timo Jarvinen (a Finn válogatott edzője),Lavner Endre (a KDE vezetőedzője) és Molnár Péter (a KDE utánpótlás edzője) irányítja.

KDE - Szeged
Speed Skating Hungary
http://speedskate.freeweb.hu/

Nagypályás Gyorskorcsolya Honlap. - Speed Skating Hungary

Speed Skating Hungary
Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület
http://www.tdke.hu/

A TDKE 1992. június 6-tól hivatalosan bejegyzett egyesület, gyorskorcsolyázó és gyorsasági görkorcsolyázó szakosztályokkal. Az ezt megelőző években mint iskolai diáksportkör ismerkedett először a rövidpályás gyorskorcsolyázás, majd a nagypályás gyorskorcsolyázás és végül a gyorsasági görkorcsolyázás versenysportággal. Az elmúlt tíz évben az egyesület országosan az egyik legtöbb versenyzőt nevelő egyesületté fejlődött: korosztályos válogatottakat adott mindhárom sportágnak. Nemzetközi versenyeken indultak versenyzői, és a versenyekre szóló meghívók nagy száma is jelzi, hogy jó hírnevet vívott ki magának.

Tatabányai Diákkorcsolyázó Egyesület
A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai története
http://www.tdke.hu/main/news-2365.html

A rövidpályás gyorskorcsolyázás (short track) első hivatalos világbajnokságát 1978-ban rendezték, majd 1988-ban Calgary-ban, a Téli Olimpiai Játékokon szerepelt bemutató számként. A következő olimpián, 1992-ben: Albertville-ben már teljes jogú sportágként szerepelt az olimpiai programban, ahol már magyar versenyzők (Kaszala Tamara és Kun Bálint Tibor) is rajthoz álltak. Így összegezhetnénk a rövidpályás gyorskorcsolyázás szenzációs karrierjét a nemzetközi porondon. Magyarországon 1985-től számítjuk a short track-es "időszámítást", amikor a Magyar Jégsport Szövetség megbízta Martos Györgyöt, a legsikeresebb és legeredményesebb volt nagypályás gyorskorcsolyázót - tizenötszörös magyar bajnokunkat - az új szakág megszervezésével. A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai fejlődését ugyancsak "szenzációs"-nak kell titulálnunk a nemzetközi short track élethez viszonyítva...

A rövidpályás gyorskorcsolyázás hazai története
Mi is az a Short Track Speed Skating?
http://www.tdke.hu/main/news-2303.html

A verseny jégkorongpályán zajlik, csoportos indításokkal, kieséses rendszerben. A futamok első, második, néha harmadik helyezettjei tovább küzdenek egymással a döntőbe jutásért, illetve a bajnoki címért. A vesenykiírás több távot tartalmazhat. Az egyes távok helyezési eredményeit összeadják. A versenypálya védelme (a palánkok szivacsvédelme), valamint az egyéni védősisak, kesztyű, sípcsont és térdvédő használata kötelező!

Mi is az a Short Track Speed Skating?
Short Track minősítési szabályzat
http://www.tdke.hu/main/news-2364.html

Sportminősítést megszerezni csak a szakágazat versenynaptárában szereplő hazai vagy külföldi versenyeken lehet a hivatalos versenyjegyzőkönyvekben szereplő eredmények alapján, melynek a szintkövetelményei az oldalon olvashatóak.

Short Track minősítési szabályzat
MTK - Gyorskorcsolya szakosztály
http://www.mtkinfo.hu/index.php?ugras=statikus&statoldal=644&nyelv=0&nyelv=0

MTK - Gyorskorcsolya szakosztály. Edzõ: Blednik László. Sokan azt hiszik, az MTK csak az utóbbi esztendõkben jegyezte el magát a jég szerelmeseivel. Hiszen többnyire csak annyit ismernek a sportkedvelõk, hogy amikor 1983-ban a Volán korcsolya helyett útilaput kötött a gyorskorcsolyázói talpára, az MTK-VM átvette a szakosztályt, s ezzel kihúzta a bajból az egész sportágat. A múltról már sokkal kevesebbet tudnak. Nevezetesen arról, hogy a felszabadulást követõ esztendõkben az MTK-nál és jogelõdjeinél sokat tettek ezért a sportágért. A gyorskorcsolya sport mellett - ha rövid ideig is -, a mûkorcsolyázók is otthonra leltek a klubnál...

MTK - Gyorskorcsolya szakosztály
Rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokok listája
http://hu.wikipedia.org/wiki/R%C3%B6vidp%C3%A1ly%C3%A1s_gyorskorcsoly%C3%A1z ...

Az alábbiakban a rövidpályás gyorskorcsolyázás olimpiai bajnokait ismertetjük. A rövidpályás gyorskorcsolya 1992 óta szerepel a téli olimpiai játékok műsorán.

Rövidpályás gyorskorcsolyázó olimpiai bajnokok listája
Szegedi Korcsolyázó Egyesület
http://www.gyorskorcsolya-szeged.hu/

SZKE - Szegedi Korcsolyázó Egyesület honlapja. Hírek, információk, versenyek, eredmények.

Szegedi Korcsolyázó Egyesület
Hirdetések
Oldal leírása
korcsolya.wyw.hu: Korcsolya, korcsolyázás, műkorcsolya, speed skating, szinkronkorcsolya, short track, figure skating, jégtánc, görkorcsolya, gyorskorcsolya, jégcsarnok, szinkronkorcsolyázás, jégpályák.
Gyűjteményünkben 210 válogatott korcsolya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 210 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 32745