Görkorcsolya, görkorcsolya pálya > Korcsolya - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Görkorcsolya, görkorcsolya pálya > 12 weboldal. Kategória leírása: Görkorcsolya, görkorcsolya pályák.
Szponzorált linkek
Görkorcsolya - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6rkorcsolya

A görkorcsolyázás 3 fő kategóriába sorolható: fitnesz, agresszív és gyorsasági. Fitness-görkorcsolya: A boltokban kapható görkorcsolyák többsége ebbe a csoportba tartozik. Jellemzőjük a magasszárú, kényelmes cipő, egy sorban elhelyezett 4 db 72-84 mm-es közepes keménységű kerékkel. Agresszív görkorcsolya: Elsősorban lépcsőkön, korlátokon, félcsövekben és egyéb speciális akadályokon való ugrásokhoz kifejlesztett korcsolyatípus. Gyorsasági görkorcsolya: Gyorsasági versenyzéshez kifejlesztett görkorcsolyatípus. Jellemzője az alacsony szárú, könnyített cipő, egy sorban elhelyezett 5×80-95 mm, illetve újabban 4×100 mm-es kerékkel. A kerekek csapágyai a súly csökkentése érdekében kisebb méretűek, mint a Fittnes korcsolyáknál (ún. mikrocsapágy).

Görkorcsolya - Wikipédia
eXbox kalandpark - görkorcsolya pálya
http://exbox.hu/?content=gorkorcsolya

Az eXbox-ban profin kialakított pályákat a kezdők és a profik is egyaránt igénybe vehetik, görkorcsolya és védőfelszerelés bérlésére van lehetőség, oktatóink pedig rendszeresen tartanak képzéseket is a fejlődni vágyóknak!

eXbox kalandpark - görkorcsolya pálya
Gorland - Görpálya építés
http://www.gorland.hu/

Az első pályánkat Nyíregyházán építettük, ami 5 éven át mûködött és minden évben számos versenynek adott otthont. Azóta már 14 pályát építettünk az ország minden részében. Az évek során kidolgoztunk egy saját konstrukciót, a Görland 3.1 típust, amely megfelel a legszigorúbb elvárásoknak. A megújult weblapunkon ajánlunk kész pályaterveket, de igény szerint vállaljuk egyedi tervezésû pályák építését. A pálya elemek közül bárki kiválaszthatja az általa elképzelt görpálya elemeit.

Gorland - Görpálya építés
Magyar extrém görkori Magazin
http://www.inlineskate.hu/

Magyar extrém görkori Magazin honlapja. Hírek, cikkek, események, fórum, képek...

Magyar extrém görkori Magazin
görkorcsolya művészi ága
http://www.kulonoram.hu/sport/muveszi-gorkorcsolya

Szeretném ha minél többen megismerhetnék ezt a hazánkban még új sportágat. Sokan a létezéséről sem tudnak. Többen csodálkoznak rajta, hogy egy tornateremben is meglehet csinálni azokat az ugrásokat, forgásokat, amelyeket eddig csak a jégen láttak.

görkorcsolya művészi ága
Görkorcsolya történelem
http://www.tdke.hu/main/news-2350.html

A görkorcsolya, a jégkorcsolyázás nyári megfelelőjeként alakult ki verseny és rekreációs céllal. A történelmi áttekintést a görkorcsolya technikai fejlődése, illetve szakági továbbfejlődés szerinti főbb dátumokat emeltem ki. Az 1990-es évektől Magyarországon görkorcsolyával kapcsolatos dátumokat, illetve az agresszív görkorcsolyával kapcsolatos főbb nemzetközi dátumokat. Az 1700-as évek eleje: Hans Brinke holland fejéből pattant ki a gondolat, hogy nem csak télen, hanem nyáron is hódolni fog szenvedélyének, a korcsolyázásnak. Hollandiában, széles körben elterjedt utazási mód volt a jégkorcsolyázás, ugyanis a számos befagyott csatornán ezzel közlekedtek. Az ismeretlen feltaláló fa csíkokra szegelt fa orsókat, és ezeket a cipőjére rögzítette. Skeelers lett a beceneve az új szárazföldi korcsolyának...

Görkorcsolya történelem
Milyen görkorcsolyát használjunk?
http://www.tdke.hu/main/news-2312.html

Ismerünk mű-, gyors-, hoki-, agresszív-, terep-(off road), lesikló-(down hill), és fitnesz görkorcsolyát, hagyományos és soros kivitelben. Mű-görkorcsolya - Azoknak ajánlott, akik minél több technikai elemet kívánnak elsajátítani (pl. különböző ugrások, forgások , stb.). A mű-görkorik hagyományos görkorcsolyák. Hoki-görkorcsolya - A különböző technikai elemek végrehajtásánál jóval nagyobb sebesség érhető el. Felfüggesztése íves (két középső kerék picit lejjebb van állítva, mint az első és utolsó), hogy a fordulatokat, forgásokat könnyebben lehessen végrehajtani. Gyors-görkorcsolya - Ennél a típusnál a nagy sebesség elérése a döntő. Cipője alacsonyszárú, hosszú felfüggesztéses, 4-5 nagyméretű kerékkel.

Milyen görkorcsolyát használjunk?
Gőrkorcsolya felszerelések
http://www.tdke.hu/main/news-2311.html

Megkülönböztetünk hagyományos és soros görkorcsolyát. A hagyományos két pár kerékből áll párhuzamos elhelyezéssel, a sorosból 2-3-4-5 kerekűeket gyártanak. Védőfelszerelések: Bukósisak, csuklóvédő, térdvédő, könyökvédő, sípcsontvédő, derék- és oldalvédő...

Gőrkorcsolya felszerelések
A görkorcsolyázás jelentősége, jellemzése
http://www.tdke.hu/main/news-2310.html

Az ifjúság bármely testnevelési tevékenységével kapcsolatban a szóban forgó ágazat egészségügyi és nevelési értéke a döntő. Ebből a szempontból a görkorcsolyázást értékeljük legmagasabban, mint az ifjúság számára legmegfelelőbb testnevelési gyakorlatok típusának egyikét. Kedvező élettani, fizikai, kondícionális, koordinációs és pszichikai hátteret fejleszt ki. A görkorcsolyázás főleg szabadtéri sport, melynek nagy előnye, hogy a szervezet ellenállóképessége nagymértékben növelhető.

A görkorcsolyázás jelentősége, jellemzése
Sulinet: A görkorcsolya
http://www.sulinet.hu/eletmod/sport/extremsport/gorkori/gorkori.shtml

Vége a nyárnak, bezár a strand, de az iskolakezdéstől még nem áll meg az élet. Ki kellene próbálni valami újat, ami könnyed, szórakoztató és még barátokat is találhatunk! Ha Te is így gondolod, akkor az egyik legjobb megoldás a görkorcsolya lehet! Reméljük minden felmerülő kérdésre választ kapsz a következő cikkben. Csak hogy minden gördülékenyen menjen...

Sulinet: A görkorcsolya
Görkorcsolya - sportokboltja.hu
http://sportokboltja.hu/index.php?csoport=G%F6rkorcsoly%E1k&nev=uton-gorkorc ...

A Sportokboltja.hu webáruház számos piacvezető márka hivatalos magyarországi forgalmazójaként több, mint 9000 termékkel várja látogatóit. Online sportszer áruházunkban a téli és a nyári sportoláshoz szükséges sportfelszerelés, sportruházat és sporteszköz mind egy helyen megtalálható, legyen az tenisz felszerelés, görkorcsolya, squash, síléc, sícipő, fitnesz gép, vagy akár trambulin. Kínálatunkban kizárólag minőségi termékek szerepelnek, így a vásárló biztos lehet benne, hogy a neki leginkább megfelelő felszerelést illetve ruházatot fogja megtalálni.

Görkorcsolya - sportokboltja.hu
Görzenál
http://www.gorzenal.hu/

A Görzenál Görkorcsolya és Szabadidőpark 1995. április 29-én nyitotta meg kapuit, és azóta már nemzetközi hírnévre tett szert. 14.000 nm-en terül el Európa legnagyobb görkorcsolya és szabadidőparkja. A Duna parton lévő zöldövezeti környezetben a szabadidősportok szerelmesei görkorcsolya, BMX, gyorskorcsolya, streetball sportokat űzhetnek vagy kikapcsolódásképpen használhatják a gumiasztalt illetve falat is mászhatnak. A profikon kívül a kezdők és az amatőrök is látogathatják a pályát, hiszen ott kölcsönző is üzemel, ahol görkorcsolya és az összes hozzá tartozó védőfelszerelés megtalálható.

Görzenál
Hirdetések
Oldal leírása
korcsolya.wyw.hu: Korcsolya, korcsolyázás, műkorcsolya, speed skating, szinkronkorcsolya, short track, figure skating, jégtánc, görkorcsolya, gyorskorcsolya, jégcsarnok, szinkronkorcsolyázás, jégpályák.
Gyűjteményünkben 226 válogatott korcsolya témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 226 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 0 | Linkre kattintás összesen: 37401